Confidenţialitate

Un nou protest în Piața Victoriei – „Ultimatum pentru PSD! Poporul are ultimul cuvânt! #luptăm” – VIDEO LIVE

ACTUALIZARE 21:00: Porivit estimărilor, peste 4.000 de oameni protestează în fața Guvernului.

ACTUALIZARE 19:50: Circulaţia în zona Muzeului Antipa a fost blocată

ACTUALIZARE 19:40: În București, numărul protestatarilor aproape s-a dublat în ultimele douăzeci de minute, trecând acum de 1.500 potrivit celor mai multe estimări. Proteste antiguvernamentale sunt în toată țara.La Iași s-au adunat aproximativ 400 de persoane. În ciuda ploii, la Brașov sunt peste 200 de protestatari (foto).

ACTUALIZARE 19:20: Numărul protestatarilor continuă să crească, în timp ce  jandarmii încearcă să monteze din nou gardurile care mențineau protestatarii într-un perimetru restrâns.

ACTUALIZARE 19:15: Traficul a fost blocat  pe Bld. Kiseleff, după ce protestatarii au căutat să ocupe și carosabilul. Jandarmii încearcă să ridice oamenii așezați pe carosabil. Gestul lor a condus la îmbrânceli între protestatari și jandarmi.

ACTUALIZARE ORA 19:00: Traficul a fost restricţionat după ce protestatarii au rupt gardurile instalate de jandarmi şi au pătruns pe carosabil, unii dintre ei aşezându-se pe şosea. Câteva sute de persoane s-au adunat în Piața Victoriei până la această oră.

Se scandează, printre altele, “Jandarmeria apără hoţia!”, “Hoţii, hoţii!”, “Demisia!”, “Ieşiti din casă dacă vă pasă!”, “DNA să vină să vă ia!”, “Dragnea, nu uita, România nu e a ta”, “Nu vrem să fim conduşi de hoţi” și “Să vă fie frică, poporul se ridică”.

Pe trotuarul din faţa Muzeului Antipa,  se strâng semnături pentru iniţiativa “Fără penali în funcţii publice”.

„Ultimatum pentru PSD! Poporul are ultimul cuvânt! #luptăm” este numele protestului din Piața Victoriei, de la această oră, pentru care participanții s-au strâns cu ajutorul rețelelor de socializare.

Miercuri este o zi marcată de proteste în România. Azi, mai multe persoane au protestat în Parlament faţă de modificarea Codului de procedură penală, chiar în timpul discursului din plen al premierului Viorica Dăncilă despre Preşedinţia semestrială a Consiliului UE. Un alt protest a avut loc în zona Parcului Izvor, un tânăr fiind audiat de reprezentanţii forţelor de ordine pentru agresiune.

EuropaFM.ro transmite prin intermediul privesc.eu imagini live de la protestul din București și urmărește în programele sale și protestele din celelalte orașe ale țării, anunțate pentru miercuri seara.

PNL, USR şi PMP au depus, miercuri, la Parlament, moţiunea de cenzură intitulată “Demiterea guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”. Documentul este semnat de 152 de parlamentari ai Opoziţiei. Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată, textul trebuie să întrunească 233 de voturi favorabile.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat luni proiectul de modificare a Codului de procedură penală, cu 175 voturi “pentru”, 78 voturi “împotrivă” şi o abţinere.
Comisia parlamentară specială pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul Justiţiei a adoptat raport favorabil cu amendamente la proiectul de lege privind Codul de procedură penală.