Confidenţialitate

Un nou protest al taximetriștilor are loc în București, în fața Guvernului

De la prima oră a dimineții, sute de mașini au blocat zona din fața Guvernului pentru un nou protest împotriva servciilor de ride sharing, precum Uber și Bolt (fost Taxify).

După ora 10, unii protestatari au bruscat jurnaliștii din Piața Victoriei și au putut fi auzite îndemnuri la un boicot al presei centrale: “Nu dați interviuri televiziunilor din București!”, striga unul dintre protestatari prin portavoce.

Brigada Rutieră a anunţat restricţii în zona Piaţa Victoriei, între orele 06.30-15.00.

Guvernul promite că va modifica Legea Taximetriei prin OUG

Surse din Ministerul Transporturilor au declarat pentru Europa FM că în următoarea şedinţă de Guvern va modifica Legea Taximetriei în sensul solicitat de Sindicaliştii de la Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România.

Şoferii protestează joi dimineaţă în faţa Guvernului, nemulţumiţi că Ordonanţele de Urgenţă în domeniul transporturilor de pasageri, promise de Guvern, sunt blocate pe circuitul de avizare.

Chiar dacă sindicaliştilor li se promisese încă de miercuri că problema va fi rezolvată, ei nu au renunţat la protestul anunţat pentru joi, protest la care au spus că vor participa 5000 de maşini. În realitate, numărul este mult mai mic, cel puțin până la această oră.