Confidenţialitate

Un nou atac al rușilor la 700 de metri de granița cu România | VIDEO

Porturile ucrainene de la Dunare Reni și Izmail au fost țintă dronelor inamice. Nici portul Orlovka, aflat la doar 700 metri de Isaccea nu a fost ferit de atacul dronelor rusești.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La Orlovka, peste drum de Isaccea, micul port ucrainean și punctul vamal au fost atacate de șase drone. Locuitorii din Isaccea, pe țărmul românesc al Dunarii le-au văzut și le-au auzit. Atacul a fost înregistrat video de martori.

Autoritățile din Orlovka au informat Primăria Isaccea că nu au fost persoane decedate. Trei șoferi de tir au fost răniți. Patru camioane care așteptau să ajungă la bac pentru a trece Dunărea spre Isaccea au ars și două depozite de cereale au fost parțial avariate.

O dronă a picat la doar câțiva zeci de metri de bacul care urma să traverseze spre Isaccea. Sub amenințarea unui nou atac, oamenii au cerut ca bacul să plece imediat.

Autoritățile vamale de la Orlovka au anunțat că astăzi până la prânz, și poate până seara, punctul de control nu va funcționa.

Garda de Coasta românească a transmis de dimineață că traficul prin PTF Isaccea este închis total din cauza atacurilor de azi-noapte de pe partea ucraineană (PTF Orlovka). Astfel, traficul pe ieşire este redirecționat către Galaţi Rutier.

La acest moment, poliţiştii de frontieră din PTF Isaccea operează strict autovehiculele aflate în punct pe intrare. Cele doua bacuri care asigură traversarea de pe un mal pe altul al Dunării sunt ancorate pe malul românesc.

Autori: Ghiulfer Predescu, Emanuela Turcu

Sursa foto: Captură foto / Petru Gabor

Citește și: România va cumpăra avioane de luptă americane F-35 | AUDIO