Confidenţialitate

Un nou apel la proteste, în Rusia. În prima zi de mobilizare au fost arestați peste 1.200 de ruși, iar unii au fost trimiși la centrele de recrutare

Organizația Vesna le cere din nou rușilor să protesteze în stradă, sâmbătă seară, împotriva războiului din Ucraina și a mobilizării decretate de Vladimir Putin. La apelul de acum 2 zile, mii de ruși au ieșit pe străzi, din estul înghețat până la Moscova, însă mulți au fost arestați.

Organizația Vesna îi sfătuiește pe ruși să iasă în stradă sâmbătă, la ora 17.00.

Oamenii sunt sfătuiți să comunice pe rețele dar și să împartă fluturași de hârtie, pentru ca rușii mai în vârstă, care nu se informează de pe internet, să afle de inițiativă.

De asemenea, Organizația Vesta le cere curajoșilor care se opun dispozițiilor date de Putin să publice oriunde pot fotografii cu protestul la care participă.

La protestele din prima zi de mobilizare au fost arestați peste 1.200 de ruși, iar unii au fost trimiși direct la comisariatele de recrutare a rezerviștilor ce vor lupta in Ucraina.

Procuratura din Moscova a ținut să reamintească: cine protestează riscă sa facă 15 ani de închisoare.

Citește și: Patriarhul Kiril, către rușii chemați la război: „Mergeți cu vitejie, dacă veți muri veți fi cu Dumnezeu în glorie și în viața veșnică” | VIDEO

Foto: Shutterstock