Confidenţialitate

Patriarhul Kiril, către rușii chemați la război: „Mergeți cu vitejie, dacă veți muri veți fi cu Dumnezeu în glorie și în viața veșnică” | VIDEO

După mobilizarea decisă de Kremlin, Patriarhul Kiril al Moscovei îi îndeamnă pe ruși să meargă la război și să nu le fie teamă de moarte. Dintre cei care au primit ordin de încorporare în armată, unii s-au prezentat în stare de ebrietate la autocarele care îi duc pe front, iar în Siberia oamenii au fost treziți în miez de noapte și au avut la dispoziție o oră să-și facă bagajele.

Într-un clip video, liderul Bisericii Ortodoxe din Rusia, Patriarhul Kiril îi îndeamnă pe oameni să nu le fie frică să meargă la război.

„Mergeți cu vitejie să vă îndepliniți datoria militară. Și nu uitați că dacă veți muri pentru țara voastră veți fi cu Dumnezeu în împărăția Sa, în glorie și în viața veșnică”, spune Kiril, potrivit agenției de știri Nexta.

Aceeași agenție prezintă mai multe imagini cu bărbați recrutați, aflați în stare de ebrietate, iar într-una dintre înregistrările video, aceștia se iau la bătaie, în fața autocarului care îi aștepta să îi ducă în Ucraina.

Un alt bărbat aflat deja în autocar, a făcut atac cerebral.

Mai multe persoane au povestit pentru The Guardian că vestea chemării la război i-a făcut pe mulți bărbați să bea foarte multă vodcă.

O femeie dintr-un sătuc din regiunea Zakamensky din Buriatia, aflată în estul Siberiei, a povestit că autoritățile locale au venit la miezul nopții și i-au trezit pe oameni pentru a le da documentele de recrutare.

Mulți au avut la dispoziție doar o oră să își facă bagajele, iar în alte regiuni, au fost obligați profesorii să împartă ordinele de recrutare.

Citește și: Gen. (r) Virgil Bălăceanu, despre rușii care vor fi trimiși în război: „Vor crea probleme, vor obliga forțele ucrainene să pregătească mult mai bine apărarea” | AUDIO

Foto: Shutterstock