Un medic și un inginer din Iași, acuzați că ar fi decontat servicii medicale pentru pacienți morți

Prejudiciul adus Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești (OPSNAJ) se ridica la 50.000 de lei.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a medicului Lavinia Dimitriu (57 de ani) și a dr. inginerului Constantin Păulin (56 de ani).

Acuzațiile aduse de anchetatori sunt de fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune.

Pe data de 24 septembrie 2015, reprezentanții OPSNAJ au formulat o plângere la IGPR, în urma unui control efectuat la SC Medex SRL Iași.

Deasemenea, o plângere similară a fost depusă de OPSNAJ după un alt control, făcut la SC Transmed Expert SRL Iași.

În rechizitoriu se precizează că medicul Lavinia Dumitru, în calitate de administrator al Medex SRL, a înaintat spre decontare 27 de facturi fiscale având drept documente justificative 230 de desfasuratoare lunare ce conțineau mențiuni false cu privire la servicii medicale acordate unor pacienți care la momentul consultului erau decedați.

Medex SRL ar fi adus astfel un prejudiciu de 27.375 de lei. Anchetatorii au mai afirmat că, în perioada 8 februarie 2012 – 11 aprilie 2014, inginerul Constantin Păulin, administrator de fapt al firmei Transmed Expert SRL Iași, ar fi indus în eroare OPSNAJ de 27 de ori.

Potrivit acestora, în perioada 9 ianuarie 2012 – 28 martie 2014, inginerul ar fi falsificat 407 desfășurătoare lunare, prin inserarea a 1.189 de mențiuni false.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, anchetatorii au apelat la Direcția pentru Evidența Persoanelor, aflând astfel că, beneficiarii serviciilor medicale erau morți.

Acuzațiile aduse de anchetatori sunt de fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune.

Dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Iași, urmând ca instanța să stabilească un prim termen al cauzei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS