Confidenţialitate

Un maior de la Jandarmeria Mobilă Constanța și 2 subofițeri, trimiși în judecată de Secția Militară DNA pentru fapte de corupție | AUDIO

Un maior de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanța, șef de detașament, și doi subofițeri, au fost trimiși în judecată de DNA-secția militară, pentru infracțiuni de corupție, cu acord de recunoaștere a vinovăției. Cei trei sunt suspectați că în vara anului trecut fugeau de la serviciu pentru a lucra pe o plajă din Constanța închiriată de soția ofițerului. Dosarele au fost trimise la Tribunalul Militar București.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cei trei jandarmi au intrat în atenția DNA, secția militară, în urma unui denunț făcut de cineva din sistem. Maiorul, care era comandant al Detașamentului 3 Ordine Publică al Grupării Mobile de Jandarmi Constanța, și cei doi subalterni ai săi, cunoscuți ca militari profesioniști, care interveneau în misiuni grele, au fost astfel urmăriți.

S-a aflat apoi că, anul trecut, în perioada iulie-septembrie, ofițerul ar fi absentat de la serviciu pentru a lucra la firma soției. I-ar fi trimis acolo și pe cei doi subofițeri din detașamentul său.

În acest fel, interesele legitime ale Ministerului Afacerilor Interne ar fi fost vătămate prin producerea unei pagube materiale, spune DNA. Adică cei trei inculpați ar fi încasat pe nedrept o parte din salariu.
Pe parcursul urmăririi penale, inculpații au acoperit integral prejudiciul, în mod voluntar, explică procurorii. Plus că au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției.

Ofițerul a primit 2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu. Cei doi subofițeri, câte un an an și 10 luni cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu.

Imediat, cei trei au cerut și obținut trecerea în rezervă.

Surse din Jandarmerie au confirmat pentru Europa FM că maiorul și cei doi subalterni lucrau de fapt după programul de lucru pe plaja închiriată de soția ofițerului. Rar s-ar fi intâmplat să plece, pentru scurt timp, din timpul serviciului. Iar prejudiciul cu care Ministerul de Interne ar fi fost vătămat este de 7000 de lei, sumă achitată rapid de cei trei inculpați.

Sursa foto: Facebook / Jandarmeria Mobilă Constanţa

Citește și: România impune Ambasadei Rusiei să își reducă personalul cu 40 de persoane | AUDIO