Confidenţialitate

Un funcționar a scăpat de închisoare după ce a recunoscut că a furat sute de mii de lei de la APIA cu ajutorul unor acte false

Un funcționar sibian a scăpat de închisoare și va face muncă în folosul comunității, după ce a recunoscut că a încasat zeci de mii de euro de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, folosindu-se de documente false.

Bărbatul, angajat la Compartimentul Registrul Agricol al Primăriei Râu Sadului, este acuzat că a încasat în mod ilegal fonduri europene.

Astfel, între anii 2015 și 2020, funcționarul a obținut fonduri nerambursabile de peste 211.000 de lei, după ce a depus la APIA adeverințe și contracte de concesiune false, unele dintre ele falsificate chiar de el, legate de suprafețe de teren pe care nu le deținea.

Pentru că bărbatul și-a recunoscut fapta, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare și va presta muncă în folosul comunității pentru 120 de zile, la Primăria Avrig sau la Complexul Național Muzeal Astra din județul Sibiu.

Dosarul de urmărire penală și acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Sibiu.

Foto: Shutterstock

Citește și: Agent IGPR, reținut pentru luare de mită. Ar fi cerut 300.000 euro unui patron pentru ca firma acestuia să scape de sancțiuni mai dure