Confidenţialitate

Agent IGPR, reținut pentru luare de mită. Ar fi cerut 300.000 euro unui patron pentru ca firma acestuia să scape de sancțiuni mai dure

Un agent din IGPR a fost reținut pentru luare de mită și trafic de influență. Acesta este suspectat că ar fi cerut 300.000 de euro pentru a interveni pe lângă un procuror și pentru a stabili un prejudiciu mai mic în cazul unei firme pe care o controla.

Ofițerul care a fost reținut pentru 24 de ore cerea pentru el suma de 200.000 de euro urmând ca restul de 100.000 de euro să ajungă la un intermediar.

Cătălin Bîzăran, agent de poliție judiciară în cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din IGPR, promitea că în schimbul banilor se va asigura că cercetările la firma pe care o controla vor fi făcute astfel încât prejudiciul să fie micșorat și propunea procurorului de caz clasarea cauzei.

Cel care urma să dea mita ar fi scăpat fără sancțiunile mai aspre prevăzute de lege.

Agentul de poliție este acuzat și că l-ar fi ținut la curent pe patronul firmei despre cum se derulează cercetările în dosar și i-ar fi transmis și informații din ancheta economică.

Bîzărvan a fost reținut pentru luare de mită, trafic de influență și divulgarea de informații care nu sunt publice.

Procurorii au cerut arestarea lui. Solicitarea se judecă joi. În dosar sunt efectuate cercetări și față de alte persoane, anunță Direcția Națională Anticorupție.

Foto: Shutterstock

Citește și: Marius Voineag, propus ca șef al DNA, a avut un rol important în blocarea analizării tezei de doctorat a premierului Ciucă | AUDIO