Confidenţialitate

Un fost primar al Focșaniului, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru achiziția ilegală de luminițe de Crăciun din 2013 | AUDIO

Fostul primar al Focșaniului din perioada 2000 – 2016 a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, într-un dosar instrumentat de Direcția Națională Anticorupție. Decebal Bacinschi, dar și o fostă șefă din Primărie, au fost judecați pentru achiziția ilegală a plasei de lumini ce a fost instalată în centrul orașului de sărbători, în anul 2013. Achiziția a fost supraevaluată la acel moment, iar procedura ilegală.

Plasa de lumini pentru sărbătorile de iarnă din 2013 i-a adus pe fostul primar și pe fosta șefă a Serviciliui Achiziții din Primăria Focșani în boxa acuzaților. DNA i-a acuzat pe cei doi de abuz în serviciu pentru atribuirea directă a contractului pentru iluminatul ornamental din acel an.

Contractul a fost atribuit și plătit fără să aibă o bază legală. Practic, în momentul în care proiectul respectiv a fost supus de primarul Decebal Bacinschi votului în Consiliul Local, plasa de lumini era nu doar cumpărată, ci și instalată și funcționa deja în Piața Unirii.

De altfel, aceasta nici nu a mai fost folosită după intrarea procurorilor DNA pe firul afacerii, fiind pusă la păstrare ca probă în dosar. Potrivit rechizitoriului DNA, contractul s-a încheiat la un preț supraevaluat, ceea ce a creat primăriei un prejudiciu de aproape 395 de mii de lei.

Pentru acestea, fostul primar a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Galați la 3 ani de închisoare cu suspendare, iar fosta șefă de la achiziții a primit 2 ani și 8 luni de închisoare, tot cu suspendare. In același timp, instanța a decis menţinerea măsurilor asiguratorii asupra bunurilor imobile ale celor doi, până la recuperarea prejudiciului.

Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Citește și: Constanța: Specialiști INSEMEX Petroşani cercetează blocul avariat în urma incendiului pentru a afla cum s-au răspândit flăcările atât de repede | VIDEO

Autor: Claudia Toader

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.