Confidenţialitate

Un fost oficial FIFA admite că a luat mită

Documente devenite publice din ancheta de corupţie ce vizează FIFA arată că un fost oficial al forului fotbalistic internaţional a recunoscut că a luat mită.

Mărturisirea Chuck Blazer, făcută în 2013, reprezintă o probă solidă a procurorilor în acest dosar răsunător.

În timpul audierilor, americanul a admis că a luat bani în schimbul votului său pentru desemnarea ţărilor gazdă la turneele finale din 1998 şi 2010, găzduite de Franţa şi Africa de Sud.

Chuck Blazer  susţine că n-ar fi fost singurul din vechea conducere executivă a Federaţiei Internaţionale de Fotbal care a luat mită.

New York Times scrie că legislaţia SUA prevede pentru o asemenea faptă o pedeapsă de 20 de ani de închisoare, însă în cazul său aceasta ar putea fi redusă pentru că a colaborat cu anchetatorii.

Săptămâna trecută, în ajunul congresului FIFA, 7 înalţi oficiali au fost arestaţi de poliţia elveţiană la solicitarea FBI.

Scandalul nu l-a împiedicat pe Sepp Blatter, cel care conduce Federaţia de 17 ani, să candideze pentru un nou mandat, pe care de altfel l-a câştigat. Ieri, elveţianul a anunţat că se retrage de la conducerea FIFA şi a convocat organizarea unui congres extraordinar.

Presa de dincolo de Atlantic susţine că Sepp Blatter s-ar afla, de asemenea, în vizorul procurorilor americani.