Confidenţialitate

Un copil de 9 ani a fost rănit la un meci de baschet ce se desfășura în sala Polivalentă din Cluj-Napoca

Băiețelul a căzut aproape patru metri în gol şi a fost dus de urgenţă la spital, cu fractură la o mână și lovituri la cap.

Incidentul s-a petrecut în timpul meciului de baschet U-Bt Mobitelco şi CSM Oradea. Copilul de nouă ani a intrat în sală după ce începuse meciul și se îndrepta spre tribuna unde avea bilet dar nu a fost atent pe unde calcă și a căzut în gol aproape 4 metri printr-un spațiu de circa 30 de centimetri care există doar în acest loc între două secţiuni de scaune dintr-o tribună a Sălii Polivalente. Băiatul a fost transportat de urgență la spital iar medicii de la Spitalul de Pediatrie au precizat că și-a fracturat antebrațul stâng şi a suferit şi un traumatism cranio-cerebral închis. Copilul a rămas sub supravegherea medicilor peste noapte.

Părinții au declarat pentru publicația Ziar de Cluj că îi va da în judecată pe primarul Emil Boc și consilierii locali pentru că au permis inaugurarea unei construcții nesigure pericol public. Astfel, Mircea Turdean a precizat pentru publicația citată că nu va cere decât daune moral pentru ca cei vinovați să plateasca și să învețe să fie responsabili.
Deși au trecut peste 12 ore la producerea incidentului conducerea Sălii Polivalente nu a avut nici o reacție. În schimb, grupul consilierilor locali social-democrați a anunțat că solicită o convocare de urgență a directorului Sălii Polivalente și a întregului consiliu de administrație, pentru o audiere în fața grupurilor de consilieri, pentru luni, la ora 13.00, la Primăria Cluj-Napoca.

Primarul Emil Boc a dispus constituirea unei comisii tehnice de ancheta coordonata de viceprimarul Gheorghe Surubaru care va stabili circumstantele si cauzele producerii incidentului, precum si responsabilitatile tuturor factorilor implicati (constructor sala, furnizor echipamente, organizator evenimente, administrare sala). De asemenea, Comisia va dispune masurile necesare pentru a preveni astfel de evenimente in viitor.
Sala Polivalenta se afla in administrarea Societatii comerciale Sala Polivalenta si este condusa de un Consiliu de administratie, numit de Consiliul Local Cluj.

Și polițiștii clujeni au deschis o anchetă în acest caz. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Cluj, Daniel Boie deocamdată nu a fost depusă nici o plângere, dar polițiștii s-au sesizat din oficiu. ”Poliţiştii clujeni s-au autosesizat şi fac cercetări pentru vătămare din culpă. Se cercetează circumstanțele în care a avut loc incidentul de la Sala Polivalentă”, a spus Boie.