Un clujean a inventat aplicaţia de mobil care-ţi găseşte cea mai avantajoasă locuinţă de închiriat

Oraşele incluse: Cluj, Timişoara, Sibiu, Sighişoara, Oradea, Sovata, Braşov, Craiova. Aplicaţia poartă numele Fizbo, o prescurtare a unei expresii americane care se traduce prin ”eşti proprietar”.

Meniul aplicaţiei este în română şi engleză.

Cum a apărut ideea? Lucian Pop (31 de ani), un dezvoltator de aplicaţii mobile, îşi căuta chirie. Văzuse un apartament, nu i-a plăcut. A răscolit Google-ul de pe telefon în căutarea unei aplicaţii care să-i arate ce chirii disponibile sunt în zonă. N-a găsit aplicaţia respectivă pe care credea că există deja. Şi s-a gândit să facă el această aplicaţie.

Azi, aplicaţia are peste 3.500 de utilizatori, are meniu în română şi engleză şi e prima aplicaţie gratuită din ţară care ajută în găsirea unei chirii.

“Ceea ce mi-am dorit eu este să realizez o legătură directă între chiriaş şi proprietar. Ai nevoie doar de un telefon mobil sau o tablet şi de aplicaţia Fizbo”, spune Lucian Pop, membru fondator Fizbo.

Aplicaţia este folosită zilnic de circa 80 de clujeni şi că abia de 2-3 săptămâni a fost extinsă şi în alte oraşe ale ţării: Timişoara, Sibiu, Sighişoara, Oradea, Sovata, Braşov, Craiova.

Cei care îşi doresc să descarce aplicaţia, o pot face atât pe telefoanele şi tabletele cu sistem Android (http://goo.gl/JDwlDK), cât şi pe cele cu iOS (http://goo.gl/wMj2KA).

Câteva motive pentru care această aplicaţie e utilă, potrivit Today Software Magazine: Printr-un simplu buton, aplicaţia se transformă într-o platformă de închirieri în regim hotelier sau într-o platformă de închirieri în regim normal. Dispozitivul este localizat automat chiar şi cu GPS-ul oprit. Se expun pe hartă ofertele din apropierea dumneavoastră. Harta interactivă afişează pinurile cu locaţia exactă a chiriilor precum şi preţul acestora. Oferă vizualizarea detaliilor unei chirii: poze, compartimentare, dotări, locaţie şi descrierea detaliată. Proprietarul poate fi contactat direct din anunţ. Eşti direcţionat pană la locaţia imobilului. Anunţurile pot fi căutate, filtrate după locaţie, preţ, specificaţii, suprafaţă, facilităţi. Datele utilizatorului sunt securizate.