Un britanic din 4 ar vota pentru partidul Brexit

Noul partid Brexit, recent înfiinţat de euroscepticul Nigel Farage, pare pregătit pentru victorie în cazul în care Marea Britanie va participa la alegerile europarlamentare din mai, potrivit unui sondaj publicat miercuri de YouGov, relatează Agerpres, citând DPA.

Conform sondajului, 27% dintre britanicii intervievaţi ar susţine formaţiunea, 22% Partidul Laburist şi 15% Partidul Conservator.

Urmează în continuare, în ierarhia preferinţei electoratului, Partidul Verde cu 10%, Democraţii Liberali cu 9% şi Partidul Independenţei din Regatul Unit (UKIP), fostul partid al lui Farage, cu 7%.

Nigel Farage a lansat, vinerea trecută, Partidul Brexit promiţând o ‘revoluţie democratică’ care să scuture politica britanică începând cu alegerile pentru Parlamentul European.

Potrivit lui, alegătorii britanici au fost „trădaţi” de eşecul premierului conservator Theresa May de a retrage Marea Britanie din Uniunea Europeană, la aproape trei ani de la referendumul în care o majoritate la limită a votat pentru Brexit.

Săptămâna trecută, şefa guvernului de la Londra a obţinut o nouă amânare, de ultimă clipă, a concretizării Brexitului, până la data de 31 octombrie. Drept condiţie a aprobării amânării, liderii UE au insistat ca Marea Britanie să participe la alegerile europarlamentare dacă la sfârşitul lunii mai va continua să fie membră a blocului comunitar.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS