Bărbat salvat din apele Oceanului Pacific după ce a plutit în derivă timp de două luni – VIDEO

Un marinar columbian în vârstă de 29 de ani a fost salvat din apele Oceanului Pacific după ce a plutit două luni în derivă, perioadă în care trei dintre colegii săi şi-au pierdut viaţa, informează CNN.

Paza de Coastă îl consideră un bărbat „norocos”, refuzând să-i dezvăluie identitatea.

Supravieţuitorul a fost găsit pe 26 aprilie de către un cargobot panamez la o distanţă de aproape 2150 de mile sud-est de Hilo, în Hawaii.

Bărbatul a declarat salvatorilor săi  de pe cargobotul Nikkei Verde că  împreună cu trei colegi au pornit de pe coastele columbiene ale Pacificului în urmă cu peste două luni, la bordul unei ambarcaţiuni sportive de mici dimensiuni.

Pe parcursul călătoriei motorul ambarcaţiunii s-a defectat şi cei trei au plutit în derivă, iar pentru a supravieţui au pescuit peşte şi au mâncat chiar şi pescăruşi, afirmă Paza de Coastă, că ar fi declarat supravieţuitorul.

Acesta a declarat că ceilalţi trei au murit şi le-a predat paşapoartele, însă corpurile neînsufleţite ale acestora nu se aflau pe mica ambarcaţiune în momentul salvării. Un vas al Pazei de Coastă a preluat ulterior supravieţuitorul pe care l-a dus în Honolulu.

Un oficial al Pazei de Coaste din Honolulu, comandantul John MacKinnon, consideră că supravieţuitorul este foarte norocos deoarece Oceanul Pacific este vast şi periculos, iar faptul că vasul Nikkei Verde a dat peste el este o enormă şansă deoarece zona nu este intens traversată.

Cu ajutorul unui traducător din partea Pazei de Coastă, supravieţuitorul a transmis că mulţumeşte divinităţii pentru că este în viaţă şi a deplâns moartea colegilor săi, menţionând că şi-ar fi dorit ca şi ei să fie alături de el.

Nu va urma o invetigaţie legată de poveste, deoarece „circumstanţele nu sunt de competenţa Pazei de Coastă”, au anuţat oficialii americani.

https://www.youtube.com/watch?v=Akv66U584U0

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS