Confidenţialitate

Un băiețel de trei ani din Mangalia a fost ucis de câinele familiei. Animalul provine dintr-o rasă extrem de agresivă | AUDIO

Caz dramatic la Mangalia, acolo unde polițiștii cercetează împrejurările în care un copil, de numai 3 ani, a fost omorât de câinele familiei, un animal dintr-o rasă extrem de agresivă și periculoasă. Băiețelul era singurul copil al părinților.

S-a întâmplat în jurul prânzului, în curtea unei familii din Mangalia. Potrivit polițiștilor, o persoană a sunat la 112 și a alertat autoritățile spunând că un copil de 3 ani a fost mușcat de câinele familiei.

Din cercetări a reieșit că bunica băiețelului s-a dus în țarcul din curte pentru a hrăni câinele, din rasa Presa Canario, un câine masiv de 5 ani, înregistrat cu acte în regulă. Femeia nu l-a observat pe cel mic în momentul în care s-a strecurat pe lângă ea pentru a ajunge la câine. Animalul l-a atacat fulgerator rănindu-l grav la cap. Micuțul a fost transportat la Spitalul Municipal Mangalia, dar nu a mai putut fi salvat.

Potrivit specialiștilor, câinii din rasa Presa Canario sunt câini de pază, au un caracter puternic și agresiv înnăscut, având nevoie de un stăpân care să știe să-i domine. Devin periculoși când sunt provocați, mai ales când se hrănesc.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și încălcarea legii privind deținerea câinilor periculoși sau agresivi.

Autor: Feri Predescu

Citește și: Studiu: Vaccinul anti-HPV reduce cazurile de cancer de col uterin cu aproape 90% | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.