Confidenţialitate

Un avion militar ucrainean a aterizat la Bacău. Pilotul s-a predat autorităților române

MApN anunță că, joi dimineață, două aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Române au interceptat un avion militar ucrainean în nordul României, iar ulterior pilotul s-a predat autorităților române la Bacău.

Cele două avioane, aflate în serviciul de luptă Poliție Aeriană sub comandă NATO, au decolat în jurul orei 6.15,  pentru clarificarea unei situații aeriene referitoare la un zbor neautorizat în partea de nord a României, care se apropia de spațiul aerian național, transmite MApN.

Joi, 24 februarie, două aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Române aflate în serviciul de luptă Poliție Aeriană sub comandă NATO au decolat în jurul orei 6.15, pentru clarificarea unei situații aeriene referitoare la un zbor neautorizat în partea de nord a României, care se apropia de spațiul aerian național.

Cele două aeronave militare române au aplicat cu strictețe procedurile naționale și regulile internaționale aplicabile în astfel de situații, procedând la interceptarea și identificarea vizuală a aeronavei care intrase în spațiul aerian românesc.

Aeronava respectivă, un Suhoi 27 aparținând Forțelor Aeriene Ucrainene, a fost escortată pentru aterizare imediată pe Baza 95 Aeriană Bacău, operațiune încheiată la ora 07.05.

După aterizare, pilotul militar ucrainean s-a pus la dispoziția autorităților române, urmând a fi luate măsurile legale care se impun în aceste situații.

Avionul ucrainean Suhoi 27 a aterizat de urgență pe pista Aeroportului Bacău. La bordul aeronavei era doar pilotul, care a fost preluat de militarii bazei aeriene. Avionul a fost scos de pe pista aeroportulu.

Foto: Wikipedia

Citește și: UPDATE: Rusia a lansat o invazie asupra Ucrainei. Explozii în Kiev și în alte orașe mari. Belarus se alătură invaziei | VIDEO

Citește și: Impactul invaziei Moscovei asupra Ucrainei: Rubla s-a prăbușit, iar cotațiile la gaze naturate au crescut cu peste 40% | AUDIO