Un autoportret al lui David Bowie a fost vândut cu peste 30.000 de dolari

Un autoportret al starului David Bowie a fost vândut la o licitație desfășurată la Edinburgh, în Scoția, pentru suma de 22.500 de lire (31.990 de dolari), de patru ori mai mare decât cea estimată inițial de casa de licitații pentru opera evaluată la 3.000 — 5.000 de lire (între 4.265 și 7.109 de dolari), scrie BBC News.

Lucrarea intitulată „DHEAD” fusese oferită de artist expoziției ARTAID, desfășurată la Edinburgh în 1998, în scopuri caritabile.

Pictura a fost cumpărată de un admirator al muzicianului care a preferat să își păstreze anonimatul și care a justificat suma mare plătită prin admirația sa față de arta lui Bowie.

Aceeași persoană a subliniat că primul album pe care l-a cumpărat al legendarului Bowie a fost „Aladdin Sane”, lansat în 1973. El l-a considerat pe muzicianul care a încetat din viață pe 10 ianuarie, după o luptă grea cu cancerul de ficat, drept „cel mai mare artist” din istorie.

David Bowie, cunoscut mai ales pentru talentul său muzical, a studiat şi artele plastice, iar lucrările sale s-au axat în principal asupra portretelor în care se remarcă influența artei expresioniste germane din anii ’30.

 Foto: artnet.com