Confidenţialitate

Ambulanțier din Suceava, răpus de COVID-19. Aproape 700 de cadre medicale infectate, în țară

Un ambulanțier din Suceava a murit, marți, ca urmare a infectării cu noul coronavirus.

În vârstă de 53 de ani, bărbatul a acuzat primele simptome de boală la 24 martie.

Tot atunci, el a mers la Direcția de Sănătate Publică, unde a fost testat. Rezultatul, sosit la 30 martie, a arătat că este pozitiv.

Bărbatul a refuzat să se interneze în spital, preferând să se trateze la domiciliu.

În tot acest timp, el s-a aflat în legătură cu colegii de la Serviciul de Ambulanță Județean Suceava, care l-au monitorizat telefonic și i-au dat recomandări.

Marți, ambulanțierul a fost găsit decedat la domiciliu.

Colegii acestuia s-au declarat șocați, mai ales că nu știau să aibă alte boli grave care să se suprapună peste afecțiunile provocate de noul coronavirus.

În prezent, alți 50 de angajați ai acestui serviciu sunt confirmați cu COVID-19, iar unul dintre aceștia este internat la Terapie Intensivă.

Reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Suceava fac un apel la toți cei care se simt rău, să meargă la spital sau să ia legătura cu medicul de familie și să urmeze tratamentul recomandat.

“Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul corinavirus în rândul personalului medical (…) Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, își exprimă regretul față de această pierdere și transmite condoleanțe familiei. Ministrul Sănătății este alaturi de personalul medical din cadrul SAJ Suceava”, a transmis Grupul pentru Comunicare Strategică.

Un număr de 699 de cadre medicale sunt, în prezent, infectate cu coronavirus.

De curând, o asistentă din Constanța a murit din cauza infectării cu noul coronavirus. Femeia s-a îmbolnăvit într-o vacanță în Turcia. Suferea de o afecțiune pulmonară mai veche.