CONSTANȚA: Asistenta răpusă de coronaviroză avea probleme pulmonare mai vechi

O asistentă din Constanța a murit din cauza infectării cu noul coronavirus, fiind considerat primul cadru medical din țară care este răpus de SARS-CoV-2.

În vârstă de 54 de ani, femeia s-a stins la Spitalul de Boli Infecțioase, unde fusese internată în urmă cu 14 zile, depistată pozitiv la testul pentru coronavirus.

Asistenta era angajată a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța și lucra în Secția de Chirurgie Cardiovasculară, la Anestezie Terapie Intensivă (ATI).

La începutul lunii martie, ea plecase în Turcia, în concediu de odihnă, împreună cu sora ei. De atunci, nu a mai revenit la serviciu.

Anul trecut, fusese diagnosticată cu pleurezie, urmând tratament adecvat.

Potrivit colegilor de serviciu, asistenta s-a prezentat la Urgența Spitalului Județean Constanța în seara zilei de 18 martie, cu probleme respiratorii.

Testul pentru coronavirus a ieșit pozitiv.

Femeia a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, în stare stabilă.

După două săptămâni, la repetarea testului, rezultatul a ieșit negativ.

Însă, la scurt timp, starea ei s-a agravat, fiind transferată la Terapie Intensivă unde a fost intubată. Nu a mai putut fi salvată.

Obezitatea morbidă, la care face referire Grupul de Comunicare Strategică, este contrazisă de colegii asistentei, care confirmă doar problemele pulmonare ale defunctei lor colege.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS