Confidenţialitate

Un alt cutremur în Gorj, miercuri dimineață. Magnitudinea a fost de 4,1

Un nou cutremur a fost înregistrat, miercuri dimineață, 22 februarie, în Gorj, o zonă afectată de mai multe seisme în ultima perioadă.

Conform INSP, seismul a fost înregistrat la 08:25:59 (ora României), la adâncimea de 15 km.

Cutremurul s-a produs la 104km SV de Sibiu, 108km NV de Craiova, 140km V de Piteşti, 163km SE de Timişoara, 180km S de Cluj-Napoca, 181km SE de Arad, 199km V de Braşov, 215km E de Belgrade, 219km E de Zemun, 227km V de Ploieşti.

„Iată câteva date preliminare cu privire la secvența de cutremure din jud. Gorj, începând cu data de 13 februarie 2023, de la producerea seismului cu magnitudinea de 5,2 ML.
Până la momentul publicării acestei informări, au fost localizate 810 evenimente seismice”, a transmis INFP pe Twitter.

În contextul în care în zona Gorj au avut loc numeroase cutremure, copiii care învață la grădinița cu program prelungit “Constantin  Brâncuși” din Târgu Jiu sunt primiți în clădire doar dacă părinții vin și cu formularul semnat prin care își asumă răspunderea în cazul unui cutremur.

Conducerea grădiniței a trimis părinților documentele prin care declară, pe propria răspundere, că își asumă riscurile la care este supus copilul în cazul unor cutremure, având în vedere activitatea  seismică existentă în Gorj.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Primăria din Târgu Jiu a cerut Guvernului 50 milioane lei pentru consolidarea clădirilor afectate de cutremurele din ultima perioadă