Confidenţialitate

Primăria din Târgu Jiu a cerut Guvernului 50 milioane lei pentru consolidarea clădirilor afectate de cutremurele din ultima perioadă

Primăria din Târgu Jiu a cerut Guvernului sprijinul pentru consolidarea clădirilor afectate de cutremurele petrecute săptămâna trecută. Prioritate în reparații sunt unitățile de învățământ, iar autoritățile locale își doresc ca fie reparate în aceste zile, când elevii învață în online.

Conform primarului, ajutorul solicitat de urgență Executivului este de 50 de milioane de lei.

Cutremurele de la începutul săptămânii trecute au produs pagube mari în Gorj, multe dintre ele la Târgu-Jiu. Este vorba despre scoli, biserici, blocuri de locuințe și mai multe clădiri ale instituțiilor, inclusiv primăria Târgu Jiu și Prefectura Gorj.

Banii solicitați sunt pentru consolidarea acestor clădiri. Prioritate au unitățile de învățământ. La unele dintre ele a fost afectată structura de rezistență, altele prezintă doar fisuri.

Primarul dorește ca aceste lucrări să fie efectuate în perioada imediată, profitând de faptul că elevii se află în vacanțe.

În acesta săptămâni, elevii sunt în „Școala altfel” și învață online, iar săptămâna viitoare este posibil ca la Gorj să fie aprobată „Săptămâna verde”, activități care să aibă loc tot în afara clădirilor.

Gorjul a fost zguduit în continuare de cutremure, unele dintre ele fiind resimțite de populație, mai ales cele care au avut magnitudine de peste 3.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: De luni, cursuri online pentru majoritatea elevilor din Gorj. Sunt școli afectate de cutremure