Confidenţialitate

Ultima tranșă de tichete sociale din acest an ajunge înainte de Crăciun la beneficiari | AUDIO

Tichetele sociale din tranșa a IV-a vor ajunge la beneficiari între 19 și 23 decembrie. Măsura ar urma să continue și anul viitor, cel puțin în primele 6 luni, susțin guvernanții dar cu bani europeni. În prezent, se acordă câte 250 de lei, pe carduri speciale, la fiecare două luni, persoanelor cu venituri reduse.

Ajutorul pentru alimente, cel acordat la 2 luni, cu o valoare de 250 de lei, va fi livrat până la Crăciun.

Teoretic, distribuirea banilor ar trebui să se încheie pe 23 decembrie, susține ministrul Investițiilor și proiectelor europene. Marcel Boloș, la postul public de televiziune:

„În perioada 19 decembrie până în 22-23 decembrie onorăm și tranșa a IV-a ca să fie pe masă de sărbători pentru beneficiarii programului.”

Premierul și ministrul Fondurilor Europene susțin prelungirea acestui program social cel puțin până la vară, dar cu bani europeni:

„Pentru anul viitor: acum se lucrează la buget așa cum a anunțat domnul prim-ministru, susține ca să fie acordate și în primul semestru aceste vouchere din bugetul fondurilor europene și din bugetul național. Cred că o decizie finală o vom avea în momentul în care apare proiectul de buget și se va decide la nivel de coaliție.”

Cine sunt cei peste 2,5 milioane de beneficiari care primesc tichete sociale: pensionarii și persoanele cu dizabilități cu venituri mai mici sau egale cu 1.500 de lei, familiile mono-parentale și familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere care au venituri mai mici sau egale cu 6.00 lei și persoanele fără adăpost.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Ministrul Boloș: Măsura voucherelor sociale se susține a fi extinsă până în 1 iulie, primul semestru al anului 2023 | VIDEO