Confidenţialitate

Ministrul Boloș: Măsura voucherelor sociale se susține a fi extinsă până în 1 iulie, primul semestru al anului 2023 | VIDEO

Nicolae Ciucă și Marcel Boloș au făcut declarații la finalul reuniunii Biroului Executiv al Partidului Naționa Liberal. Premierul României a declarat că în România au intrat „15 miliarde de euro”, dintre care „5,5 miliarde de euro din investiții străine directe”. Nicolae Ciucă a mai spus că la jumătatea anului 2023 se va face o analiză în funcție de rectificarea bugetară pentru a vedea dacă se continuă programul de vouchere sociale.

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat luni, 19 septembrie 2022, că „Măsura de voucherelor sociale are două componente: o componentă care se extinde la nivelul semestrului I, pentru categoriile de beneficiari care au avut și care au fost în calitate de beneficiari ai voucherelor până în acest moment – deci susținerea este pentru beneficiarii care au sub 1500 de lei venituri. Și vestea cea bună este că această măsură se susține a fi extinsă până în 1 iulie, primul semestru al anului 2023”.

Marcel Boloș: „În primul semestru al anului 2023 se va analiza posibilitate ca măsura să fie continuată sau să fie întreruptă”

„În funcție de cum va evolua situația execuției bugetare și în funcție de cum va evolua situația bugetului la nivel național, în primul semestru al anului 2023 se va analiza posibilitate ca măsura să fie continuată sau să fie întreruptă, după cum sunt resursele bugetului de stat”, a spus Marcel Boloș.

„Componenta de fonduri europene a acestui pachet de măsuri, respectiv a voucherelor sociale – cei 50% pe care noi îi suportăm din fonduri europene – continuă. Măsura este prevăzută în pogramul operațional „Incluziune și demnitate socială” – are valabilitate pentry perioada 2021 – 2027, deci mixul acesta de suportare a acestor costuri din bugetul de stat continuă până la sfârșitul lunii iunie 2023”, a mai spus Marcel Boloș.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Coaliția de guvernare, într-o nouă ședință pe tema plafonării prețului pentru lemnul de foc