Confidenţialitate

Ultima rundă de înscrieri pentru cupoanele valorice WiFi4EU

Comisia Europeană a lansat, miercuri, a patra rundă de înscrieri pentru cupoanele valorice WiFi4EU, destinate instalării de reţele Wi-Fi gratuite în spaţiile publice.

Lista poate include include primării, biblioteci publice, muzee, parcuri şi pieţe publice.

Ultima etapă din proiect este dedicată municipalităţilor sau asociaţiilor de municipalităţi din toate cele 27 de state membre ale UE şi din Regatul Unit, Islanda şi Norvegia.

Sunt disponibile 947 de cupoane valorice, fiecare în valoare de 15.000 de euro.

„Conectivitatea gratuită în spaţiile publice din întreaga Europă este benefică atât pentru cetăţeni, cât şi pentru turişti, amplificând în acelaşi timp efectele pozitive ale comunităţilor locale conectate”, susține Thierry Breton, comisarul european pentru piaţă internă.

Odată ce se vor înregistra pe portalul WIFI4EU, municipalităţile vor putea solicita un cupon valoric printr-un singur click.

Se aplică principiul „primul venit, primul servit”.

Totuși, pentru a fi asigurat cel mai bun echilibru geografic posibil, fiecare ţară participantă are dreptul la cel puțin 15 cupoane valorice.

De la lansarea iniţiativei în 2018, au fost acordate în total 7.980 de cupoane valorice şi finanţare în valoare de 120 de milioane de euro.