UEFA: Propunem ca finalele Ligii Campionilor şi Europa League să se joace la finalul lunii august

UEFA propune ca finalele Ligii Campionilor şi Europa League să se joace la finalul lunii august

UEFA lucrează la un plan care conţine şi datele când s-ar putea juca finalele Ligii Campionilor şi Europa League, 29 august, respectiv 26 august. Pe 23 aprilie, UEFA va organiza o nouă videoconferinţă cu cei 55 de preşedinţi ai federaţiilor naţionale, scrie presa internațională.

Pandemia de coronavirus a blocat lumea, implicit şi competiţiile sportive. Deşi încă nu se ştie data când lumea va scăpa de virus sau momentul în care ţările vor ieşi din starea de urgenţă, UEFA lucrează la un plan pentru reluarea campionatelor naţionale, dar şi a competiţiilor europene.

Potrivit ultimelor informaţii oferite de presa internaţională, Premier League insistă ca sezonul 2019-2020 să se încheie până la 30 iunie. Pe de altă parte, Daily Telegraph notează că anul competiţional s-ar putea încheia la finalul lunii august.

Anunţ care pare să fie mai aproape de realitate, având în vedere şi propunerea UEFA. Oficialii Uniunii Asociaţiilor Europene de Fotbal susţin că finala Ligii Campionilor, găzduită de stadionul Ataturk din Istanbul, s-ar putea juca în ultima sâmbătă din luna august 2020, iar finala Europa League, de la Gdansk, cu trei zile mai devreme, pe 26 august.

Liga Campionilor s-ar putea juca într-un format inedit în această vară. În cazul în care competiţia s-ar relua în luna august, partidele rămase de disputat s-ar juca într-o singură manşă, după finalul campionatelor naţionale, într-un miniturneu, care va dura o săptămână.

În plus, UEFA doreşte ca sezonul 2020 – 2021 din Liga Campionilor să debuteze pe 20 octombrie.

Joi, 23 august, va avea loc o nouă videoconferinţă organizată de UEFA cu cei 55 de preşedinţi ai federaţiilor naţionale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS