Confidenţialitate

Tânăr ucrainean, care voia să treacă graniţa ilegal în România prin Munții Maramureșului, găsit decedat într-un pârâu. Reacția șefului Salvamont România | AUDIO

Un tânăr ucrainean care voia să treacă graniţa ilegal în România prin Munţii Maramureşului a murit îngheţat. Acesta făcea parte dintr-un grup de 3 tineri. Erau chemați la încorporare în Ucraina și doreau să fugă din calea războiului. Salvamontiştii i-au recuperat din munți pe ceilalți doi cetăţeni ucraineni, după ce soția unuia dintre ei aflată în România a sunat la 112.

Din spusele celor doi găsiţi, al treilea a vrut să se întoarcă în Ucraina şi nu a mai reușit să ajungă la frontieră. Astăzi va fi coborât din munți trupul tânărului decedat.

Sabin Cornoiu, șeful Salvamont România: „Cel de-al treilea a fost găsit undeva într-un pârâu, probabil n-a reușit să găsească drumul către casă”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Deci, colegii din cadrul Serviciului Public Salvamont Maramureș i-au recuperat pe cei doi, au coborât la baza muntelui, i-au predat la ambulanțe, pentru că au stat foarte mult în frig, aveau afecțiuni medicale. Erau destul de tineri, dar temperaturile scăzute din timpul nopții clar că au avut o influență asupra stării lor de sănătate, iar în cursul dimineții au primit informația că cel de-al treilea a fost găsit undeva într-un pârâu, probabil n-a reușit să găsească drumul către casă, nu s-a putut orienta și, din cauza epuizării, a decedat pe munte. În cursul acestei zile va fi recuperat și trupul acestei persoane”, a declarat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont România, pentru Europa FM.

Cazurile bărbaților ucraineni care fug de războiul de peste graniță prin Munții Maramureșului sunt numeroase. Cei mai mulți dintre ei necesită ajutor din partea echipelor Salvamont, dar sunt și altii care reușesc să traverseze munții, mai spune Sabin Cornoiu.

Sabin Cornoiu, șeful Salvamont România: Noi aflăm doar despre cazurile care se termină cu probleme pentru cei care încearcă să traverseze munții

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deci, sunt foarte multe cazuri de acest gen. Vreau să vă spun că noi le aflăm doar pe cele care se termină cu probleme pentru cei care încearcă să treacă. Probabil sunt și persoane care și reușesc și nu apelează la serviciile de urgență. Din păcate, acum, iarna este… sau zăpada este foarte mare în zonă, accesul este foarte dificil și, probabil disperarea care îi încearcă pe acești oameni îi determină ca și în aceste condiții să încerce să traverseze munții și să fugă din țară”, a mai spus Sabin Cornoiu.

Sursa foto: Facebook / Salvamont Maramureș

Citește și: Trei ucraineni chemați la încorporare, care au trecut granița ilegal prin Munții Maramureșului, recuperați de salvamontiști și polițiști de frontieră. Unul dintre ei, găsit decedat în albia unui râu | VIDEO