Confidenţialitate

Trei ucraineni chemați la încorporare, care au trecut granița ilegal prin Munții Maramureșului, recuperați de salvamontiști și polițiști de frontieră. Unul dintre ei, găsit decedat în albia unui râu | VIDEO

Ucrainenii chemați la încorporare continuă să fugă din calea războiului. Doi tineri au fost recuperați din munți de salvamontiști și polițiștii de frontieră. Un al treilea a fost găsit înghețat în albia unui râu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cei trei ucraineni au trecut ilegal graniţa în România prin Munţii Maramureşului la aproximativ 1.900 metri altitudine. Apelul a venit prin 112 de la soţia unuia dintre ei. Femeia a povestit că soțul ei, în vârstă de 22 ani era rătăcit în munţi si plecase de acasă în urma primirii ordinului de încorporare.

El i-a spus că va încerca să ajungă în România cu orice preţ. Abia după câteva ore de căutări echipa de salvatori l-a gasit. Acesta nu era singur, ci însoțit de încă un ucrainean. Tinerii erau obositi, nemâncați și în hipotermie ușoară și au fost predați echipajelor medicale.

Făceau parte dintr-un grup de 3 persoane. Inițial, despre al treilea ucrainean, salvatorii știau că s-ar fi întors din drum. Abia după ce au coborât din munți, au aflat ca tânărul a fost de fapt abandonat de cei doi. Un echipaj al Poliției de frontieră, făcând din nou verificări în această dimineață l-a găsit și pe celălalt ucrainean, decedat în albia râului. Bărbatul a murit înghețat. Dacă salvamontiștii ar fi fost informați mai repede despre el, ar fi reușit să îl salveze.

Sursa foto: Facebook / Salvamont Maramureș

Sursa video: Salvamont Maramureș

Citește și: ANM: Risc de avalanșe de gradul 4 din 5 în Munții Făgăraş, Parâng – Şureanu, Ţarcu – Godeanu | ALERTE FOTO