Confidenţialitate

Ucraina nu-și asumă distrugerea Podului Crimeii, dar face ironii. Rusia anunță o anchetă penală | VIDEO

Reacții după bombardarea podului Crimeii: Ucraina face glume, dar nu își revendică responsabilitatea, în timp ce Moscova amenință cu investigații penale.

Podul – care era principal cale prin care Rusia aproviziona Crimeea, inclusiv cu echipament militar – este închis acum circulației.

Minsterul ucrainean al Apărării a comparat acest atac cu cel care a scufundat crucişătorul ‘Moskva’ în Marea Neagră în aprilie, alt ‘simbol al puterii ruse în Crimeea ucraineană’.

“Ce urmează pe listă, rusnacilor?”, se afirmă în comentariul ministerului postat pe Twitter.

La rândul său, Serviciul de Securitate al Ucrainei a parafrazat pe Telegram versuri ale poetului ucrainean Taras Şevcenko despre “soarele care se ridică deasupra podului în flăcări”.

Poşta ucraineană a anunţat că se pregăteşte să imprime timbre cu efigia “Podului Crimeii” sau, mai exact, “cu ceea ce a mai rămas din el”.

Poşta ucraineană a imprimat deja timbre pentru a celebra distrugerea crucişătorului ‘Moskva’ şi altele arătând un tanc rusesc remorcat de un tractor ucrainean.

Însă, oficial, autoritățile ucraineene nu au revendicat totuşi responsabilitatea directă în atacarea podului, care intervine la o zi după ce preşedintele rus Vladimir Putin – căruia îi era foarte drag acest proiect – şi-a sărbătorit cea de-a 70-a aniversare.

Rusiei a denunţat comentariile ucrainene, ca semn al “naturii teroriste” a Ucrainei și anunță că va face o anchetă penală în legătură cu incidentul de pe podul Crimeii – care leagă Rusia continentală de peninsula Crimeea anexată ilegal de Moscova în 2014.

Foto: captura Video