Confidenţialitate

UBB Cluj va derula un proiect european de 10 milioane de euro în domeniul A.I. | AUDIO

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj va derula un proiect european de 10 milioane de euro în domeniul inteligenţei artificiale. Acesta prevede implementarea de soluții inovative în mediul industrial, mai exact sisteme industriale automate și vehicule autonome conectate prin inteligența artificială.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Misiunea proiectului este parte a strategiei europene în domeniul inteligenței artificiale, care identifică dezvoltarea acesteia în contextul industrial, și reprezintă un pas esențial în atingerea obiectivului Uniunii Europene de a deveni lider în Inteligenţa Artificială.

Proiectul va fi implementat în următorii 4 ani, iar bugetul de 10 milioane de euro va permite o pregătire de elită a viitorilor specialişti în inteligenţa artificială. De asemenea, programul va contribui la acoperirea nevoilor companiilor şi antreprenorilor, dar şi la maximizarea potenţialului centrelor de cercetare şi hub-urilor de inovare digitală.

Artificial Intelligence for Connected Industries, așa cum este denumit proiectul, va fi implementat de universitatea clujeană în cadrul unui consorțiu format din 17 institute de cercetare, parteneri industriali şi universităţi de top din Europa.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Poate fi înlocuit Cătălin Striblea de ChatGPT? Cum sună emisiunea „România în Direct” prezentată de un robot | VIDEO