Confidenţialitate

Poate fi înlocuit Cătălin Striblea de ChatGPT? Cum sună emisiunea „România în Direct” prezentată de un robot | VIDEO

Tehnologie, progres și tranziție către Inteligența Artificială (AI) – așa arată viitorul. 800 de milioane de locuri de muncă ar putea fi înlocuite de roboți, conform unui studiu Bloomberg. Emisiunea „România în Direct” de vineri, 3 februarie 2023, a fost prezentată vineri de ChatGPT. Poate ChatGPT să-l înlocuiască pe Cătălin Striblea?

Cătălin Striblea: Următoarele 26 de secunde sunt generate în totalitate de Inteligența Artificială.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Europa FM (@radioeuropafm)

ChatGPT: „Azi vom discuta despre un subiect care ne afectează pe toți: meseriile care sunt pe cale de dispariție din cauza Inteligenței Artificiale. În această emisiune, România în Direct de la Europa FM, vom explora impactul tehnologiei moderne asupra economiei și culturii noastre și vom discuta despre ce meserii sunt cele mai vulnerabile”.

Cătălin Striblea: Iată! Este absolut decent. Ce poți să-ți dorești mai mult de atât? Și vorbește și mai puțin ca mine, adică ce zic eu în 4 minute el a făcut în 26 de secunde.

Mi-ar putea lua locul? Și da și nu. Îi văd mai curând amenințați pe colegii de la știri – un robot încărcat cu comunicate de la partid ar avea succes: nu ar critica, nu ar face probleme. Dar cred că asta deja avem pe la niște televiziuni, niște ChatGPT-uri.

Care sunt abilitățile lui ChatGPT?

Cătălin Striblea: Scrie în 30 de secunde texte de marketing, care în mod obișnuit te-ar costa 600 de euro. De asemenea, ia examenul la Facultatea de Drept din Minnesota și pronunță o sentință judecătorească destul de coerentă, spune un judecător din Statele Unite ale Americii.

Cristian Presură spune că de acum înainte studenții săi de la facultate vor da examene scrise doar de mână.

Dar dacă acești roboți vin să ne ia locurile de muncă? De la medicină la construcții, de la arte la administrație fenomenul va spori.

Un studiu Bloomberg arată că 800 de milioane de locuri de muncă ar putea fi înlocuite de roboți. Cei mai vizați sunt cei din IT, Audit, Finanțe, Digitalizare, Automatică.

Urmărește întreaga emisiune „România în Direct” aici:

Sursa colaj foto: Shutterstock / Europa FM

Citește și: Cum pot roboții, dronele și inteligența artificială să facă un oraș smart