Confidenţialitate

TVA-ul pentru băuturile carbogazoase cu zahăr și pentru berea fără alcool crește de la 9% la 19% | AUDIO

De la 1 ianuarie, băuturile carbogazoase cu zahăr vor fi mai scumpe. La fel și berea fără alcool. Taxa pe Valoare Adăugată pentru aceste produse va crește de la 9% la 19%. Unele centre comerciale susțin, în pliantele cu oferte, că – deși vor scumpi aceste băuturi – nu o vor face la nivelul maxim.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Începutul lui 2023 aduce TVA mai mare pentru băuturile carbogazoase cu zahăr și pentru berea fără alcool.

Acest lucru înseamnă că se trece de la aplicarea cotei reduse de TVA de 9% la aplicarea cotei standard de TVA (de 19%) pentru băuturile nealcoolice care conțin adaos de zahăr sau alți îndulcitori și pentru băuturile aromatizate.

„Schimbăm toate prețurile pentru sucuri carbogazoase și bere fără alcool din primele zile în care avem deschis”, spun reprezentanții magazinelor.

Unele hipermarketuri au ales un unghi cât mai favorabil pentru a da vestea scumpirii în pliantele cu oferte: anunță că vor crește prețul sucurilor îmbuteliate, dar NU cu cât ar trebui.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Franța: Producătorii de vin din Champagne au trecut la recoltarea strugurilor mult mai devreme. Băutura ar putea avea un alt gust, din cauza secetei