Confidenţialitate

Franța: Producătorii de vin din Champagne au trecut la recoltarea strugurilor mult mai devreme. Băutura ar putea avea un alt gust, din cauza secetei

În Franța, producătorii de vin din regiunea Champagne au început să recolteze strugurii mult mai devreme în acest an, pe fondul secetei. Schimbările climatice ar putea duce și la un gust diferit al vinului, mai spun producătorii din Franța.

Temperaturile ridicate şi seceta din această vară au accelerat totodată ajungerea strugurilor la maturitate, notează Reuters.

O culegere a strugurilor în august, în loc de începutul lunii septembrie, era în trecut o experienţă unică în viaţă în regiunea Champagne, spune reprezentantul unei asociații de profil.

Este important ca strugurii să fie culeşi înainte ca ei să devină prea copţi şi prea încărcaţi cu zahăr. Sezonul de recoltare din acest an a venit cu două săptămâni mai devreme în cele mai mari regiuni viticole din Franţa, iar acest fenomen ar putea să devină o obișnuință, afirmă mai mulţi viticultori francezi.

Producătorii se aşteaptă ca recolta din acest an să producă vinuri de o bună calitate.

Schimbările climatice ar putea să schimbe și gustul vinului, varietatea acestuia și este posibil să apară alte motode de cultivare.

În anii ’80, culesul strugurilor avea loc abia în octombrie.

Citește și: SUA: Urme de dinozaur, vechi de peste 100 de milioane de ani, scoase la iveală în albia unui râu, secat din cauza secetei

Foto: Shutterstock