Confidenţialitate

Turiști străini, îmbătați și lăsați fără banii de pe carduri în Centrul Vechi din București. 8 persoane, printre care administratori de baruri și angajați ai lor, duși la audieri | AUDIO | VIDEO

Mai mulți turiști străini au fost îmbătați și lăsați apoi fără banii de pe carduri de membrii unei grupări infracționale care acționa în București. Printre cei implicați se află și administratori ai unor baruri din Centrul Vechi al Capitalei și angajați ai acestor localuri. Opt persoane urmează să fie duse astăzi la audieri la finalul perchezițiilor care au loc în centrul Capitalei și în Ilfov, la sediul unor baruri și la domiciliile suspecților.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ancheta a început în noiembrie anul trecut, după ce un cetățean străin a reclamat la Poliție că în timp ce se afla pe o alee din  Centrul Vechi al Capitalei a fost abordat de 5 bărbați care l-au lovit, i-au furat portofelul și telefonul pe care au efectuat tranzacții financiare de peste 15.000 de lei.

De cele mai multe ori însă, membrii grupării îi abordau în mod pașnic pe turiștii străini, îi invitau în diverse localuri să consume alcool sau să petreacă timp în compania unor femei. Profitau de faptul că erau beți pentru a le lua banii din conturi. Astfel, în momentul în care tastau PIN-ul, o consumație de 1000 de lei devenea una de 10.000 sau rețineau PIN-ul și făceau diverse tranzacții cu banii turiștilor. Într-una dintre plângerile înregistrate la Poliție, un bărbat a reclamat că fără știrea lui au fost efectuate 16 tranzacții în valoare de peste 150.000 de lei.

Mai multe percheziții se desfășoară în localuri din Centrul Vechi și la domiciliile suspecților din București și Ilfov. Opt persoane urmează a fi duse la audieri, potrivit Poliției Capitalei.

Surse din rândul anchetatorilor au spus pentru Europa FM că talharieprintre cei vizați de anchetă se află și administratori ai unor baruri din Centrul Vechi al Bucureștiului, barmani, chelnerițe și angajate hostess. Toți sunt acuzați de tâlhărie calificată, acces ilegal la sisteme informatice și efectuarea frauduloasă de tranzacții financiare, precum și de lipsire de libertate în condițiile în care au existat străini ținuți încuiați în anumite localuri, printre care și un club de masaj.

Sursa foto: Poliția Română

Sursa video: Poliția Română

Citește și: Starea victimelor exploziei de la Dedeman Botoșani: 2 pacienți, în continuare în stare gravă / Alte 2 victime, în stare stabilă, 1 pacient cu stare generală bună