Confidenţialitate

Starea victimelor exploziei de la Dedeman Botoșani: 2 pacienți, în continuare în stare gravă / Alte 2 victime, în stare stabilă, 1 pacient cu stare generală bună

Patru dintre victimele grav rănite în urma exploziei care a avut loc la magazinul Dedeman din Botoșani vineri, 7 iunie, sunt stabile, două dintre ele cu evoluție favorabilă.

Doi din cei trei pacienți internați după explozie la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași sunt stabili, cu evoluție favorabilă, iar al treilea a fost detubat și este, de asemenea, stabil.

Cele două victimele internate la Spitalul Clinic de Urgență București Floreasca sunt însă în stare gravă. Ambele au fost detubate, dar necesită în continuare oxigenoterapie cu presiune crescută.

Pacientul de la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani are stare generală bună, iar evoluția este favorabilă.

Nouă pacienți au fost externați din Spitalul Județean de Urgență “Mavromati” Botoșani.

Amintim, o explozie urmată de incendiu a izbucnit vineri, 7 iunie, la magazinul Dedeman de la marginea municipiului Botoșani. 15 oameni au fost răniți, dintre care cinci au fost internați în stare critică. Potrivit IGSU, centrul comercial deține autorizație de securitate la incendiu.

Reprezentanții Dedeman au declarat în ziua exploziei că aceasta s-a produs în timp ce o firmă autorizată făcea lucrări la sistemul de alimentare cu gaze al centrului comercial.

Sursa foto: ISU Botoșani

Citește și: Dosarul Crevedia a fost trimis în judecată. Patronii firmei care administra depozitul GPL, acuzați de 3 infracțiuni