Turcia acordă subvenții pentru românii care vor să se trateze la clinicile din această țară

Românii care vor să se trateze în clinici din Turcia vor primi subvenții chiar de la statul turc.

O agenție de turism din România a lansat un program special, susținut de guvernul turc. Prin acesta, românii vor putea cumpăra bilete de avion la jumătate de preț pe curse operate de compania aeriană turcă.

Programul vizează orice tip de tratament medical şi intervenţie chirurgicală, de la tratamente de detoxifiere și operaţii estetice la intervenţii chirurgicale complexe sau recuperare medicală. Românii se pot trata în 33 de clinici din Turcia.

În cadrul pachetului care cuprinde transport şi tratament medical, fiecare persoană va beneficia de o subvenţie de 50% din preţul biletelor de avion, suportată de guvernul turc.

Anual, peste 2.000 de români merg în clinici din Turcia. Preţul tratamentelor variază de la câteva sute de euro pentru internare, cu analize şi diagnostic, la zeci de mii de euro, în cazul unei intervenţii chirurgicale complexe cu tratament medical post operator.

Agenția de turism care a lansat acest program estimează că în 2016, numărul românilor care se vor trata în clinici din Turcia va creşte cu 40%.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS