Confidenţialitate

Turcia: A fost interzis un festival gay. Comunitatea LGBT denunță homofobia din această țară

Autorităție din Turcia au interzis un festival de film dedicat comunităţii LGBT, eveniment susţinut de Ambasada Germaniei la Ankara. Homosexualitatea nu este ilegală în Turcia, însă activiştii susţin că homofobia este încă răspândită în această ţară.

Evenimentul urma să aibă loc zilele acestea în capitala Turciei. Patru filme cu protagonişti homosexuali erau programate să fie proiectate în cadrul festivalului.

Dar autorităţile turce au interzis desfăşurarea evenimentului, susţinând că ar incita la ură şi că ar putea fi ţinta atacurilor teroriste.

Organizatorii au transmis, în replică, faptul că decizia „îi privează de drepturile constituţionale” și susțin că festivalul a fost atacat pe platformele social media înainte de a fi interzis.

Anularea evenimentului intervine şi după ce relaţiile dintre Ankara și Berlin s-au deteriorat, în urma faptului că mai mulţi cetăţeni germani au fost reţinuţi în Turcia, iar autorităţile turce au spus că Germania intervine în problemele interne ale ţării.

Grupurile LGBT s-au plâns în repetate rânduri că sunt private de drepturi de regimul condus de Recep Erdogan şi de partidul său, formațiune care îşi are bazele în islamismul conservator.

Ioana Brustur Căpitanu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.