Confidenţialitate

Turcan, despre redeschiderea grădinițelor: Trebuie respectate cu strictețe regulile sanitare

Vicepremierul Raluca Turcan atrage atenția că, odată cu redeschiderea creșelor, grădinițelor și a after-school-urilor care funcționează pe timpul verii, trebuie respectate cu strictețe regulile sanitare.

„Virusul încă este prezent și trebuie să-i învățăm și pe cei mici să se protejeze”, a scris, vineri, politicianul liberal pe Facebook.

Vicepremierul a explicat că pentru redeschiderea creșelor, grădinițelor și a after-school-urilor s-au primit mii de solicitări de la părinții care au invocat faptul că nu au cu cine să-și lase copiii pentru a merge la muncă, mai ales odată cu încheierea anului școlar.

De asemenea, s-au primit solicitări și de la ONG-uri din domeniul educațional, de la mediul economic și angajații din acest sistem.

Personalul didactic și administrativ, dar și copiii și părinții trebuie să țină cont de mai multe reguli.

Raluca Turcan a subliniat că trebuie făcută curățenie generală înaintea redeschiderii și dezinfecția zilnică a spațiilor, cu substanțe biocide avizate și în cantități recomandate pentru copii, traseele trebuie să fie bine delimitate și stabilite ore diferite pentru plecări și sosiri.

Totodată, trebuie respectată distanțarea în sălile de clasă, dar și un triaj epidemiologic la sosire atât pentru angajați, cât și pentru copii.

Se va reduce numărul de jucării și va trebui să aibă loc spălarea/ dezinfectarea regulată a celor care vor rămâne în clase, iar copiii vor fi învățați cum să se spele pe mâini și vor fi asistați în acest sens de un adult.

Activitățile didactice vor fi realizate cu precădere în exterior, în spații deschise.