Tunel din curtea locuinței până la malul lacului de acumulare Ciușlea-Movileni

Un bărbat din județul Galați și-a construit un tunel din curtea locuinței sale până la malul lacului de acumulare Ciușlea-Movileni, pentru a pescui ilegal.

Tunelul a fost săpat în pământ, pe o lungime de aproximativ 40 metri, are înălţimea de 2 metri şi o lăţime de 1,2 metri, fiind prevăzut şi cu sistem de iluminare.

Tunelul a fost descoperit în urma unei percheziţii efectuate la domiciliul bărbatului în vârstă de 44 de ani din localitatea Furcenii Noi, judeţul Galaţi. Polițiștii au găsit tunelul și şapte unelte de pescuit de tip plasă monofilament, în lungime totală de 320 metri.

La ieșire, tunelul avea construită o uşă din fier încastrată în beton, asigurată cu zăvoare pe partea interioară.

Pe lungimea tunelului construit, în două lăcaşe s-au găsit o barcă de pescuit gonflabilă, lansete şi o cameră de tractor improvizată ca plută.

Bărbatul obișnuia să monteze noaptea uneltele de pescuit pe luciul de apă al barajului de acumulare Ciuşlea-Movileni, iar spre dimineaţă le verifica. Pescarul se folosea de tunel atât ca loc de depozitare a uneltelor de pescuit, cât şi ca mod de acces rapid la luciul de apă, capătul tunelului fiind situat într-o zona inaccesibilă persoanelor şi ascuns de vegetaţie abundentă, informează Poliția Română.

Modest, suspectul de braconaj spune că n-a făcut decât să-şi urmeze o pasiune din copilărie.

„Mi-a plăcut mie, de mic copil lucram, ne jucam prin pământ, mai găseam câte un proiectil. Aşa îmi place mie să lucrez, să muncesc”, spune Marcel Bârgăoanu.

El riscă acum o amendă de până la 10 mii de lei sau chiar închisoarea, de la 1 la 3 ani.

 

foto: politia romana