Confidenţialitate

Tulcea: A fost confirmat primul caz de Omicron

Primul caz de Omicron la Tulcea a fost confirmat miercuri, 5 ianuarie 2022. Este vorba despre despre un polițist de frontieră.

Tulcea a raportat joi primul caz de Omicron. Cazul a fost confirmat în cursul zilei de miercuri și este vorba despre un polițist de frontieră care s-a deplasat în decembrie 2021, în interes de serviciu, la Sulina.

Bărbatul a fost cazat la centrul de pregătire al Gărzii de Coastă de la Sulina în perioada 18 – 21 decembrie 2021. În centrul de pregătire nu se mai afla nicio persoană cazată, iar camera în care a stat bărbatul a fost dezinfectată conform măsurilor de protecție, transmite Garda de Coastă.

Bărbatul a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 pe 28 decembrie, adică după 7 zile după ce a părăsit centrul de pregătire. Garda de Coastă menționează că în această perioadă nu au fost confirmate cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în rândul personalului Gărzii de Coastă Sulina.

Starea de sănătate a bărbatului este bună și este izolat la domiciliu în București.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: DOCUMENT. Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile de sâmbătă, 8 ianuarie. Principalele modificări ale Hotărârii CNSU

Autor: Carmen Zanfir