Confidenţialitate

Tudorel Toader a pierdut alegerile pentru funcția de rector al Universității Al. I. Cuza din Iași. Reacția fostului ministru al Justiției | AUDIO

Tudorel Toader, fost ministru al Justiției, a pierdut alegerile pentru șefia Universității Al.I.Cuza din Iași. Figură contestată în guvernele din perioada lui Liviu Dragnea, acesta a încercat să obțină al treilea mandat de rector, dar a fost înfrânt de Liviu Maha, profesor universitar la Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor.

Cum au decurs alegerile si care a fost reacția lui Toader după înfrângere aflăm de la Silvia Craus:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În cele 12 ore de votare, la urne s-au prezentat 741 de alegători, respectiv 87,7% dintre profesorii, cercetătorii și studenții cu drept de vot ai universității. Liviu Maha a obținut 487 dintre voturi, iar Toader Tudorel 233 de voturi. 19 voturi au fot anulate, iar două buletine de vot au fost albe.

Aflat la conducerea universității ieșene încă din 2016, Tudorel Toader a candidat pentru al treilea mandat. Este cunoscut faptul că, Toader a fost ministru al Justiției în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă, perioadă în care PSD era condus de Liviu Dragnea și în care coaliția PSD-ALDE a încercat modificări contestate ale legilor justiției.

Clasat pe locul doi încă din primul tur de alegeri de la Universitatea Al.I.Cuza și înfrânt în urma celui de-al doilea scrutin, Tudorel Toader susține că „a fost o campanie electorală atipică mediului academic, plină de promisiuni, intimidări, neadevăruri, chiar şi cu ameninţări, totul pentru preluarea conducerii Universităţii de către cei care cred că li se cuvine, deşi au dovedit contrariul.(…) Regret susţinerea şi încrederea acordată unora, cu agende paralele, cu multe orgolii şi lipsă de caracter. În condiţiile în care nu au contat realizările, nu au contat faptele, contând calcule, aranjamente şi angajamente, am sentimentul unei «Monstruoase coaliţii»”!

 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Cazul Caracal. Procurorul care nu i-a lăsat pe polițiști să intre în casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6 dimineața, sancționat de ÎCCJ | AUDIO