Confidenţialitate

Cazul Caracal. Procurorul care nu i-a lăsat pe polițiști să intre în casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6 dimineața, sancționat de ÎCCJ | AUDIO

A fost sancționat procurorul care s-a ocupat de cazul Caracal, cel care a stat cu polițiștii până la 6 dimineața în fața porții lui Gheorghe Dincă după dispariția Alexandrei Măceșanu. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis să îi diminueze salariul brut cu 25% timp de un an. Procurorul nu i-ar fi lăsat pe agenții de poliție să încalce mandatul de percheziție și să intre în casa lui Dincă înainte de ora 6. Procurorii de la Curtea de Apel Craiova spun că dacă s-ar fi intervenit la timp, adolescenta ar fi putut fi salvată.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Procurorul Cristian Ovidiu Popescu, cel care s-a ocupat de cazul Caracal în anul 2019 a fost sancționat printr-o decizie a Înaltei Curți. Lui i s-a diminuat salariul brut cu 25% timp de un an, se arată în hotărârea definitivă a instanței citată de HotNews. Procurorul a stat cu polițiștii până la ora 6 dimineața în fața casei lui Gheorghe Dincă, ora la care începea mandatul de percheziție. Asta deși victima, Alexandra Măceșanu, reușise să sune la 112 și să ceară ajutor.

Şeful Poliţiei Caracal şi alţi trei poliţişti au fost trimişi în judecată în 2023 de către procurorii Curţii de Apel Craiova, acuzaţi de abuz în serviciu, pentru modul în care au intervenit. Procurorii au dispus anul trecut clasarea dosarului penal faţă de procurorul care a coordonat activităţile, dar şi faţă de operatorul 112.

Lipsa de coordonare a forțelor de ordine ar fi întârziat 14 ore salvarea tinerei, susțin procurorii.

Să amintim, în iulie 2019, Alexandra Măceșanu a fost răpită, violată și ucisă de Ghoerghe Dincă în locuința sa din Caracal după ce Dincă a luat-o în mașina sa „la ocazie”. Dincă a procedat la fel și în cazul Luizei Melencu, o tânără de 18 ani care a dispărut tot în 2019. În mai anul trecut, Gheorghe Dincă a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare pentru uciderea Luizei Melencu şi a Alexandrei Măceşanu.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Surse: Candidat comun la Primăria Capitalei, acordul PSD-PNl. Favorit ar fi medicul Cătălin Cîrstoiu. Profilul posibilului candidat | AUDIO