Tudor Chirilă: „Asta e ţara în care dacă nu furi eşti prost”

La scurt timp după ce Instanța Supremă a decis suspendarea executării pedepsei Elena Udrea, artistul Tudor Chirilă a tras o concluzie tristă, devenită rapid virală pe Facebook.

„Luaţi de aici justiţie. Asta era ideea şi au împlinit-o. Să fie liber la furat pentru că mereu vor găsi soluţia să amâne puşcăria. Hoţii în libertate. În timpul ăsta, Teodorovici aruncă în aer ţara cu propunerea lui de noi taxe, bursa cade 20%, vor să ia şi banii din pilonul 2 de pensii.

Cam asta e ţara în care dacă nu furi eşti prost. Sigur, sentinţele astea se vor rejudeca, adică apelul, asta înseamnă că vor putea fi din nou condamnaţi, dar şi achitaţi, gândiţi-vă câtă presiune va fi pe magistraţi ca să dea alte sentinţe, gândiţi-vă cât vor trage de timp. Şi, atenţie, vorbim de dosare de corupţie care încep din 2014.

Toţi condamnaţii vor încerca rejudecarea în baza acestei decizii cu completurile de cinci judecători.

Oricum treaba e atât de tehnică încât e greu pentru cetăţenii neavizaţi să pătrundă toate chichiţele şi ascunzişurile atacului uriaş la justiţie.

Aşa că ne întoarcem la punctul 0, adică în anii ’90 când furau liniştiţi, iar noi nu ştiam mare lucru. Singurul lucru care se schimbă e că acum noi ştim, iar pe ei îi doare undeva de noi. Bine, nici pe noi nu ne mai doare de noi“, a scris Tudor Chirilă pe Facebook.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS