Confidenţialitate

Elena Udrea poate fi eliberată

Instanța supremă a decis, joi, suspendarea executării pedepsei în cazul fostului ministru Elena Udrea în dosarul “Gala Bute” şi eliberarea acesteia până la soluţionarea efectivă a contestaţiei, anunță avocatul Veronel Rădulescu, potrivit agenției de știri Mediafax.

Magistaţii au decis și suspendarea hotărârii de condamnare şi punerea în libertate a lui Breazu Liberiu Tudor, condamnat şi el în dosarul „Gala Bute”.

“Facem o mişcare normala. Am facut o cerere de preschimbare de termen in dosarul Elenei Udrea si am justificat o pe urgenţă privind solutionarea cauzei avand in vedere inechitatea creata ca urmare a pronuntarii in alte cauze.

Tocmai ICCJ, care e chemată de lege să asigure aplicarea unei practici unitare, în cele trei complete a pronunţat soluţii diferite, în două dintre ele a fost amânată, dosarul nostru şi cel al lui Breazu, iar la Completul 2, instanţa a dat o solutie de admitere în principiu de suspendare şi punere in libertate”, a declarat avocatul Veronel Rădulescu, înainte de pronunțarea instanței.