Confidenţialitate

Trupul campionului Ivan Patzaichin, depus luni la Muzeul CS Dinamo

Trupul legendarului Ivan Patzaichin, stins din viață la vârsta de 71 de ani, va fi depus la Muzeul Clubului Sportiv Dinamo.

Cei care vor să îi aducă un ultim omagiu fostului mare canotor Ivan Patzaichin o pot face luni, la prânz.

„Cei care vor vrea să îi aducă un ultim omagiu o pot face începând de mâine (luni – n. red), ora 12.00 la Muzeul Clubului Sportiv Dinamo, unde va fi depus”, au anunțat duminică familia și colaboratorii fostului mare sportiv Ivan Patzaichin.

„Mulțumim celor care ne-au transmis regretul lor pentru această veste sfâșietoare”, se arată în mesajul transmis de familie.

Decesul marelui sportiv a fost anunțat, duminică dimineață, de Comitetul Olimpic și Sportiv Român: „E legendă… un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi”.

„Povestea sa e povestea succesului, a bunului simț și al caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit și a inspirat oamenii să trăiască frumos. Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice (4 de aur), cele 21 mondiale (9 de aur), a fost un OM dăruit și generos. Drum lin, Ivan! Veșnic în inimile noastre! Condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl ierte și să odihnească!”, a notat COSR.

De 4 ori campion olimpic la caiac-canoe, Ivan Patzaichin s-a născut, la 26 noiembrie 1949, în Delta Dunării, locul unde a învățat să vâslească și de care a fost mereu îndrăgostit.

În copilărie, avea doar visul de a deveni un bun pescar.

Gândul către performanţă i-a fugit atunci când a aflat că alți băieţi din zonă au obţinut rezultate uimitoare şi plecaseră să se dedice sportului.

La JO Munchen 1972, nici măcar pagaia ruptă nu a putut să îl oprească din drumul spre aurul olimpic.

Până în 2009, Ivan Patzaichin a antrenat sub culorile clubului Dinamo, unde a pregătit echipa națională de caiac-canoe, cucerind peste 150 de medalii olimpice, mondiale și europene cu sportivii săi.