Confidenţialitate

Anchete în curs de desfășurare la Botoșani. 4 oameni au murit după ce au căzut într-un bazin de decantare al unei fabrici de lactate din Ibănești | AUDIO

Mai multe anchete sunt în curs de desfășurare la Botoșani, după moartea a patru oameni care au căzut într-un bazin de decantare al unei fabrici de lactate din Ibănești. Printre persoanele decedate se află și directorul fabricii. Polițiștii au deschis dosar penal pentru nerespectarea măsurilor de securitate în muncă, iar cei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă fac, de asemenea, cercetări.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tragedia s-a produs după ce unui muncitor care făcea lucrări de mentenanță la fabrica de lactate din Ibănești i s-a făcut rău și a căzut într-un bazin de decantare din curtea fabricii.

Doi angajați și directorul fabricii au încercat să-l salveze, însă și acestora li s-a făcut rău și au intrat în stare de inconștiență.

Bazinul de decantare al fabricii din Ibănești conținea acid sulfuric și amoniac. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, la deschiderea capacului bazinului, cele patru persoane au căzut, pe rând, din cauza vaporilor toxici.

La sosirea echipajelor ISU și ale ambulanței, trei persoane erau în stop cardio-respirator, iar patronul fabricii era conștient. Salvatorii au reușit să resusciteze un muncitor pe care l-au transportat cu elicopterul SMURD la Iași, însă acesta a decedat. La fel și directorul fabricii, care a murit la Spitalul Județean Botoșani. Cele patru persoane decedate aveau vârste între 47 și 56 de ani.

Delia Nenișcu, purtătoare de cuvânt a Poliției Județene Botoșani: Polițiștii au deschis dosar penal

„Se efectuează cercetări pentru a se stabili cu exactitate împrejuărirle în care s-a produs evenimentul. Există un dosar penal deja deschis și este și infracțiunea aceasta de neluarea și nerespectarea măsurilor privind securitatea și sănătatea în muncă”, a transmis purtătarea de cuvânt a IPJ Botoșani, Delia Nenișcu.

Și Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani a început o anchetă.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Sibiu: Accident rutier între un autocar și un TIR în Porumbacu de Sus. 3 victime sunt transportate la spital