Confidenţialitate

CFR: Traficul feroviar a fost reluat pe relația Craiova-Calafat, după ce un tren Regio s-a defectat

Circulația feroviară a fost închisă temporar miercuri dimineață pe secția CF Craiova – Calafat, din cauza defectării unui tren Regio între stațiile Băilești – Portărești, a informat Compania Națională de Căi Ferate CFR SA. În jurul orei 11:10, traficul feroviar pe ruta menționată a fost reluat.

UPDATE 11:36. Circulație feroviară reluată pe relația Craiova – Calafat

Circulația feroviară pe secția CF Craiova – Calafat a fost reluată la ora 11:10, după retragerea trenului R 9134 din linie curentă, informează CFR.

Reamintim faptul că, traficul feroviar a fost închis în intervalul 08.12 – 11.10, din cauza defectării trenului Regio 9134, între stațiile Băilești – Portărești (linie simplă).

Menționăm faptul că, până la sosirea locomotivei de ajutor din Craiova, necesară retragerii din linie curentă a garniturii defecte (Regio 9134), trenul R 1091, care circulă în relația Craiova – Golenți – Frontieră, a staționat temporar în Hm. Portărești, de la ora 08:20, până la ora 11:10, când a fost reînscris în circulație.

Trenul R 9134, care circula pe relația Calafat – Craiova, a fost retras din linie curentă cu locomotiva de ajutor, la ora 10:30 și garat în Hm Portărești la ora 11:04, după o staționare de 201 minute.

Trenul Regio 9134, care circulă pe relația Calafat – Craiova, a rămas defect în jurul orei 08:12, în linie curentă, între stațiile Băilești și Portărești.”

Știre inițială

„Menționăm faptul că, până la sosirea locomotivei de ajutor din Craiova, necesară pentru retragerea garniturii defecte, trenul R 1091, care circulă în relația Craiova – Golenți Frontieră, staționează temporar în Portărești, de la ora 08:20”, a comunicat CFR.

În aceste circumstanțe, „CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor și îi asigură că reînscrierea în circulație a trenurilor staționate temporar este condiționată de sosirea locomotivei de ajutor pentru garnitura defectă și retragerea acesteia din linie curentă, operațiuni desfășurate de personalul operatorului național CFR Călători.”

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Accident rutier pe calea ferată la ieșirea din stația Bălteni Olt. Traficul feroviar, întrerupt