Confidenţialitate

Accident rutier pe calea ferată la ieșirea din stația Bălteni Olt. Traficul feroviar, întrerupt

Marți, 13 februarie 2024, a avut loc un accident rutier pe calea ferată la ieșire din stația Bălteni Olt. Șoferul unui autovehicul a traversat calea ferată fără să se asigure, moment în care s-a ciocnit cu trenul R-E 9266 Craiova – Pitești – București Nord. Traficul feroviar este întrerupt temporar.

Mecanicul trenului a fost rănit, iar medicii au intervenit pentru a-i acorda îngrijiri medicale.

„Este posibil să apară întârzieri și la alte trenuri de călători care tranzitează zona în care circulația este temporar întreruptă. Informații privind reluarea circulației pot fi solicitate la CNCF “CFR” SA, administratorul infrastructurii feroviare. Călătoria pasagerilor din R-E 9266 va fi asigurată în continuare cu celălalt automotor din compunerea trenului și cu un alt mecanic de automotor”, transmite CFR Călători.

CFR SA: Accident rutier la trecere la nivel cu calea ferată de la ieșirea din stația Cf Bălteni Olt

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că astăzi, 13 februarie 2024, în jurul orei 13.30, ca urmare a neasigurării unui conducător auto la o trecere la nivel cu calea ferată, situată la ieșirea din stația CF BĂLTENI OLT, s-a produs lovirea unei dintre remorcile camionului de către trenul R 9266, la km 174+875.

Din primele informații transmise de personalul feroviar ajuns la fața locului, mecanicul automotorului a fost rănit în urma impactului dintre automotor și remorcă, iar garnitura a fost avariată, aceasta urmând a fi retrasă în stația Bălteni Olt, după finalizarea cercetărilor desfășurate de către organele abilitate.

Trenul R 9266 (Craiova – Pitești) va fi retras din circulație, iar călătorii vor fi preluați de următorul tren care circulă pe același traseu.

Intervalul Bălteni – Potcoava (linie simplă) va fi redeschis după finalizarea cercetărilor organelor abilitate și retragerea automotorului avariat din linie curentă.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA transmite scuze călătorilor pentru disconfortul creat și îi asigură că reluarea traficului feroviar, în urma accidentelor rutiere, este strict condiționată de finalizarea cercetărilor desfășurate de organele abilitate la fața locului”, transmite CFR SA.

Sursa colaj foto: CFR SA

Citește și: Hunedoara: Trafic îngreunat pe DN7 din cauza precipitațiilor abundente din ultimele ore. 7 persoane, evacuate din gospodării inundate în Orăștie | VIDEO