Confidenţialitate

Trei copii de până în 4 ani ani, bătuți și ținuți în mizerie de părinți. Când au ajuns asistenții sociali, unul dintre ei tocmai fusese bătut de tată

Trei copii din Bacău, din care cel mai mare are doar 4 ani, au fost preluați de urgență de lângă părinții lor, pe numele cărora polițiștii au emis ordine de protecție provizorii. Cei mici erau abuzați de părinți, bătuți și ținuți în mizerie și frig. Ei riscă să fie decăzuți din drepturile părintești.

Cei 3 frați, 2 băieți și o fată, au vârste de 2, 3 și 4 ani, iar copiii erau adesea abuzați de tatăl lor, un bărbat de 25 ani.

Cazul a ajuns în atenția celor de la protecția copilului, care s-au îngrozit când au ajuns acasă la familia respectivă: băiatul mijlociu tocmai fusese bătut cu bățul de tatăl lui.

Asistenții sociali l-au găsit pe pardoseala rece, într-o mizerie de nedescris, iar pe trupul său erau urme de violență, inclusiv mai vechi.

Protecția copilului a chemat poliția, iar taăl copiilor, dar și mama lor, o tânără de 21 de ani care nu a mișcat un deget pentru a-și proteja copiii, au fost duși la audieri.

Cei mici au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale, iar în continuare vor rămâne într-un centru al DGASPC, unde vor fi ocrotiți și vor primi îngrijiri și consiliere, atât cât se poate pentru vârsta lor.

În ceea ce-i privește pe părinții copiilor, polițiștii au emis pe numele lor ordine de protecție provizorie, ceea ce înseamnă că pentru moment nu au voie să se apropie de copii.

Amândoi sunt cercetați pentru rele tratamente aplicate minorului, în cadrul unui dosar penal întocmit de polițiștii din Bacău.

Citește și: Procuroarea Alexandra Tomescu: „În București, copiii nu au nevoie de părinți pentru a sesiza un abuz”. Profilul agresorului: Cine abuzează sexual un minor? | AUDIO