Confidenţialitate

Bacău: Patru persoane au fost arestate după ce au introdus în țară droguri de mare risc. Marfa, comandată prin dark web

Patru băcăuani au ajuns în arest după ce au introdus în țară droguri de mare risc. Potrivit procurorilor DIICOT din Bacău, care au în lucru dosarul traficanților, aceștia au comandat drogurile prin dark web și au ajuns în Bacău din Olanda, în colete. De altfel, unul dintre cei implicați a fost prins în flagrant în timp ce primea coletul cu droguri.

Potrivit procurorilor DIICOT Bacău, suspecții nu aveau un om de legătură în străinătate, care să le trimită droguri. Ei au folosit dark web-ul, unde nu doar că au găsit droguri, dar au reușit să comande și să introducă în țară droguri.

Ultima comandă a venit din Olanda, de la un alt utilizator dark web, iar unul dintre cei implicați a fost prins în flagrant chiar în momentul în care ridica pachetul venit din vestul Europei.

În acesta se aflau 250 de comprimate de ecstasy, pe care băcăuanii le cumpăraseră cu criptomonede.

În acest caz sunt 2 suspecți, în timp ce în cazul altor doi există suspinciunea că ar fi vîndut pe piață în Bacău droguri de risc, de-a lunugl întregului an, unul dintre ei fiind prins în flagrant în timp ce transporta droguri.

În dosar s-au făcut și percheziții, în urma cărora s-au găsit droguri, plante de canabis, sume importante de bani, cântare și instrumente pentru porționarea drogurilor.

2 dintre băcăuanii vizați în dosarul de trafic de droguri de mare risc au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, iar ceilalți doi au primit arest la domiciliu.

Citește și: Proiect: Elevii și studenții să fie testați de droguri în școli, iar cei care refuză să ajungă la închisoare. Ce spun părinții și psihiatrii | AUDIO